pondělí 10. prosince 2012

Modrá květinová nálada - Blue Floral Spirit

                                    pastelky a pero - color pencils and pen


Uplynulý víkend byl ve znamení rodinných setkání, k čemuž patří chystání, pečení a uklízení..., takže do ateliéru jsem se nedostala. Nicméně, v neděli jsem si po tom všem mumraji zalezla s MP3 do svého pracovního koutku a kreslila si. A název obrázku myslím odpovídal mému rozpoložení. Nemusíte zrovna malovat obrazy, abyste se zamýšleli nad barvami. Barvy nás obklopují všude, působí na nás – některé nás uklidňují jiné povzbuzují. Myslím, že je to i dost otázka intuice, kterou barvu preferujete - pokud tedy zrovna nesledujete módní trendy :). Stačí jen ráno nahlédnout do šatníku a podle nálady si vybereme oblečení anebo si vybíráme barvu stěn v našem domově či barvu povlečení atd. I svátky mají své barvy. Barva vánoc je klasicky zelená a červená s kapkou zlaté, ale dávno už to není dogma,  i v tomto hrají roli osobní preference či trendy.
Moje modrá nálada jistě měla své opodstatnění, mám k barvám úzký vztah – mám je moc ráda a moc ráda si s nimi hraju. Nedokázala bych jenom kreslit tužkou, potřebuji k životu barvy. Každá barva má svůj význam. Ráda bych se na svém blogu tomuto tématu věnovala trochu obšírněji. Ráda bych citovala jednu knihu, kterou mám doma, ve které se používání barev hodně rozebírá a to v souvislosti s kreslením mandal a jejich léčivými účinky (ale to až příště). Dnes budu citovat pouze z internetového zdroje.
Toto jsou barvy, které jsem použila ve svém obrázku a jejich význam.

MODRÁ - barva páté komunikační čakry. Je to hlavní barva sebevyjádření ve všech oblastech. Je výborné ji používat při problémech v komunikaci a sdělování. Uvolňuje mysl, aby se mohla otevřít intuici, propojuje srdce a rozum. Uklidňuje, uvolňuje a čistí

SVĚTLE MODRÁ - přispívá ke vzájemné komunikaci, napomáhá k lepšímu vyjadřování, tvořivosti a pravdivosti.

TMAVĚ MODRÁ - ovlivňuje naší psychiku, podporuje logické myšlení, působí na intuici.

FIALOVÁ - barva sedmé korunní čakry. Mystická, éterická barva, která je symbolem spirituality, duchovna, jasnozřivosti, ale i srdečnosti. Přináší inspiraci, pokoru, idealismus a napomáhá meditacím, hypnóze. Zklidňuje hyperaktivní děti. Značí soulad s vyššími sférami, nadsmyslové vnímání. Podporuje intuici, kreativitu. Fialová a červená zvyšují psychickou agresivitu.
Ve feng shui je barvou úspěchu a bohatství.


P.S.: Jakmile objednám pasparty, bude tento obrázek k prodeji v mém eshopu na http://www.fler.cz/marcelaf

Přeji krásný den plný barev!
Have a nice colorful day!


A když je řeč o modré
 – těžko z toho můžu vynechat moji malou modrou :)
Speaking about blue color I can´t miss my little Blue Cat Lizbeth :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!