středa 20. února 2013

Čas na pomerančový čaj - Time for an orange tea


V neděli jsem dokončila ve svém ateliéru malé zátiší 20x20 cm. Malé možná rozměry, ale velké na koncentraci :). Myslím, že teď si dám na chvíli pauzu se zátiším a vrhnu se na volnou tvorbu - abstrakce a tak. Potřebuji to nějak vyvážit. Tohle zátiší jsem malovala ráda, zářící oranžová barva mě nabíjely, ale kresba tvarů a elips byla náročná. Modelovala jsem a modelovala barvami -  vše muselo být dokonalé, protože každá chybka u takovýchto realistických předmětů je hned viditelná.

Užijte si také čas se svým oblíbený čajem...:)

P.S.: Studie k tomuto zátiší jste mohli vidět zde  v mém skicáři.
----
On Sunday I have finished a small still life (20x20 cm) in my studio. A small in size but "large" for concentration. I think I will take a break from the still life now for a while and I will try some free creation - abstraction etc. I need to compensate it. I liked to paint this still life - the bright orange colors reloaded me, but painting of shapes, ellipses was consuming. I have modelled and modelled with colors - everything had to be perfect, because every mistake is shown in painting of such a realistic subjects....

Enjoy the time for your tea..:)

P.S.: The studies for this painting you could see here in my sketchBook.





6 komentářů:

  1. Ahoj Marcelko, tenhle obrázek je krásně barevně sladěný..dýchá z něj klid a pohoda!

    OdpovědětVymazat
  2. Inspiring colors..full of life and radiance..and gorgeous composition..I love the flow of this piece and the strong colors together! So pretty..love the blue cup..and now I am craving oranges!
    Fantastic..you are amazing!
    Victoria

    OdpovědětVymazat
  3. so cute and real your painting!!!I want to eat the orange and then to drink a cup of tee-)))
    Very very very very very great!!!!!!!!!!!!!!Bravo!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Překrásné :) Je to inspirativní, oranžová, jak sama píšete, dobíjí a krásně pohladí na duši :) Neskutečný talent se ve Vás skrývá :)Musím se ještě u Vás na blogu porozhlédnout :)

    OdpovědětVymazat
  5. barvama trošku pop-art a jinak úžas, je to tak čistě udělané :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!