pondělí 28. ledna 2013

Orchidej v květu - Orchid in Bloom



Ahoj,
tak jsem opět tady - po prodlouženém víkendu, kdy jsem se snažila poctivě vyležet nachlazení a nepřecházet ho, jak je mým neblahým zvykem. Téma mých uplynulých dní bylo – ZPOMALIT. Bohužel, abych byla upřímná zatím mě dokáže zpomalit pouze nemoc. A to není moc dobrý návyk. Pokud mám dost energie vkládám ji do svých životních rolí – role pracující matky dvou náctiletých dcer, občas zoufalé hospodyně s velkým hobby - uměním.
Připravila jsem dnes pro Vás proto oddychové téma, které mě moc těší – a to jsou fotky květin. Mé dvě vlastní orchideje mi teď v zimě dělají velkou radost, jak krásně kvetou a tak jsem je pro Vás nafotila. Pokochejte se tedy se mnou....
--- 
Hello, 
I am here again. After long threedays weekend. I have tried to rest in bed with a cold. I usualy don´t rest much when I am ill, and it´s not a good habit. So the theme of the last days was – TO SLOW DOWN. To be honest unfortunately the disease only is able to slow me down.
When I´ve got enough energy I am investing it to all of my life roles – working mother of two teenage daughters, sometimes desperate housewife :) with an art as a big hobby...
That´s why I have prepared for you a relaxing theme, which I enjoy very much – photos of flowers. My own two orchids make me happy in this winter time. They are full of blossoms now. So I have took the photos of them for you.
So enjoy my orchids with me.

  Phalaenopsis 


Phalaenopsis mini




7 komentářů:

  1. Ty se máš, že Ti kvetou! Mé Phalaenopsis letos stagnují. Jedna vykvetla v létě, druhá v říjnu a od té doby nic:( Myslím, že je jim horko a těší se na více světla... Na jaře je přesadím a snad se taky ukážou... Budeš ty fotografie překreslovat? Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že jsem letos v létě kvetení poprvé podpořila hnojivem na orchideje, jsou to takové tyčinky. Zkus to. Jinak potřebují dobré stanoviště u okna, kde si na ně nedovolí kočkodani. Já je mám na západní straně a kupodivu se jim tam líbí, a teď při kvetení si užívají tepla radiátoru a každý den je vlhčím rozprašovačem. Máš pravdu toho světla fakt moc není, proto obdivuji, že se jim chce kvést.Určitě některé fotky převedu do obrázků, to víš, že neodolám :)..

      Vymazat
    2. Já je mám taky na západním okně, občas rosím, občas přihnojím tekutým hnojivem na orchideje.. listy a kořeny přibývají, květy ne. A kočka se jim kupodivu vyhýbá. Nějak nemají náladu asi:( Veronika

      Vymazat
    3. Tak to Ti určitě vykvetou! Mě třeba se železnou pravidelností nasazují stonky s poupaty koncem listopadu. Moje kočky se jim taky vyhýbají - je to zajímavé - protože už mi shodily tolik květináčů.. Někde jsem četla, že orchidej bere hodně energie, možná to Ti naši kočičáci nějak vycítí :).

      Vymazat
  2. Beautiful Marcela!! your orchids are so gorgeous and tranquil..peaceful and full of harmony! Your photos are absolutely stunning..works of art!! Each image feels like a visual meditation!!
    magical!
    Wishing you a fabulous week!
    Victoria

    OdpovědětVymazat
  3. I love orchids too, these are beautiful. Thank you for sharing them and best wishes.

    OdpovědětVymazat
  4. beautiful orchids Marcela!!!!I love them!!!!
    have a nice week-)))
    Christa

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!