pátek 1. března 2013

Z nového skicáře # 6 - From my new sketchBook # 6



Dnešní obrázek ze skicáře jsem kreslila v posteli. Ano, už zase válčím s bacily. Chvíli vítězím já a chvíli bacily. Ale jen tak mě neotráví :). Přišly mi totiž balíčkem nové výtvarné hračky. Výtvarné potřeby si už nějakou dobu objednávám v eshopu Altamira. U nás ve městě není velký výběr a u Altamiry si vždycky v jejich pestrém sortimentu vyberu. Tentokrát jsem potřebovala nový skicák. Koupila jsem si krásný skicák z Francie s kroužkovou vazbou, trhací, 130 listů (spousta skic) za 160 Kč. K tomu jsem si objednala sadu uměleckých tužek, protože těch nemám nikdy dost. Pořád je přenáším jak kočka koťata, tak se mi moc zalíbila tahle sada v praktické plechové krabičce od české firmy Koh-i-noor (145 Kč). Skicák je sice francouzský, ale tužky děláme dobré :). A protože teď pokouším i pero, koupila jsem si dva inkousty - jeden obyč. modrý a jeden sépiový. Takže hurá na tvorbu.
První kresba v mém novém skicáku je polní kvítí - Svlačec. Často totiž najdeme krásu v jednoduchých až obyčejných věcech. Malováno uměleckými pastelkami.

P.S.: Všimněte si, že i moje krabice na kapesníky je stylová - jsou na ni pastely. To mě výrobce hodně potěšil :-D.
---
This drawing from my new sketchbook I drawn in my bed. Yes, I caught cold again. Even so I am creating. I have received a parcel with my new art toys. I´ve needed new sketchbook so I ordered a beautiful french sketchbook with 130 sheets (lot of sketches). I needed also new pencils and I like my new set of art pencils by czech trade mark Koh-i-noor in a metal box (it´s practical because I often carry it with me) . And because I am trying to draw with pen I also ordered new inks - blue and sepia.
So my first sketch in my brand new sketchbook is a wildflower - "Morning Glory" (what a beautiful name in english :) or bindweed. Because we can often find beauty in a simple and ordinary things. Drawn with colored art pencils.

PS: Notice my hankerchiefs box - it is very stylish - it´s a picture of soft pastels on it. It pleased me very much, when I saw it in a shop :-D....




6 komentářů:

  1. Květina je velmi krásná a kresba příjemně jemná.:-)
    To přirovnání nošení tužek ke koťatům jste vystihla dokonale, jsem na tom podobně a vždycky nějaké tužky po ztrácím, takže si co nejdříve musím pořídit také podobnou sadu;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná skica! Přesně, v jednoduchosti se někdy skrývá ta největší krása :) Přeji brzké uzdravení a hlavně se těším na další krásné kresby :)
    P.S.: Děkuji za skvělý typ na stránky s um. potřebami :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sorry to hear that you are unwell so I am glad that your new toys have made you feel better :o) I will look forward to seeing your sketchbook as it fills up. The Morning Glory is a wonderful start I like the delicate curls in the petals that you have captured. Best wishes for a speedy recovery.

    OdpovědětVymazat
  4. ta krabice s kapesníky je skvělá, jenom doufám že obsah není na úkor skvělého zevnějšku. já měla kapesníky ne zrovna kvalitní a můj nos trpí!

    OdpovědětVymazat
  5. I wish you a quick recovery!! I LOVE your sketch of this flower...flowers are difficult for me but you make it look so easy.!

    OdpovědětVymazat
  6. Wow...this flower is exquisite..such masterful shading..stunning..so peaceful! oooh yay..I love your new sketchbook and inks..wonderful..enjoy!
    Hope you feel better!!
    Victoria

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!