čtvrtek 28. března 2013

Vzkříšení - Resurrection



Dnes mám pro Vás obrázek malovaný kombinovanou technikou, o které jsem nedávno mluvila - akvarel, inkoust + pero a pastel. Obrázek je nazván Vzkříšení - květ jako symbol znovuzrození přírody na jaře.
Je to období, kdy křesťané oslavují vzkříšení Ježíše Krista a pro nás ostatní je to období vzkříšení především celé přírody. Je to období naděje. Já toto období vnímám zvlášť intenzivně, protože jsem se narodila v březnu..:). V mém ateliéru už jaro začala navzdory venkovnímu počasí (sníh a chlad). V ateliéru mi voní nádherná jarní vůně květin - tulipány a frézie. Miluju tuto nevinnou, jemnou vůni....s esencí jara. A tak jsem Vám nafotila nějaké zátiší i  z mého domácího ateliéru.
A co poslouchám ve svém ateliéru za hudbu když tvořím - můžete se podívat....
Jako hudební doprovod k mým fotkám jsem pro Vás dnes vybrala mé oblíbené Dead Can Dance, kteří po 16 letech (!) loni vydali nové album - zde skladba Agape....

---

Today I have for you a picture painted with technique - mixed media, I have written recently - watercolor, pen + ink and pastel. Painting is called "Resurrection" - a blossom as a symbol of the nature rebirth in the spring season. It´s a season when Christians celebrate the resurrection of Jesus Christ - for the rest of us it´s simply season of resurrection of whole nature. It´s a season of hope. I feel this season intensively, because I was born in March :). In my home studio there spring already began despite of the outside weather (snow and cold). There spring flowers smell sweet in my studio - tulips and freesias. I love this gentle, innocent fragrance with the essence of spring...So I took some photos of my home studio still life.
And what music do I listen in my studio during creating? - you can have a look..
As a music I have chose today my favourite Dead Can Dance - they released a new album last year after 16 years (!) - here is their song "Agape"....










3 komentáře:

  1. Krásný jarní obrázek:-), úplně se těším, až nám pokvetou jabloně:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kresba je velmi krásná, už aby to opravdové jaro bylo :-)
    PS: Zajímavý výběr hudby ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Je krásný.. obduvuji Vaši práci s pastelem, a ještě když k tomu přidáte další techniky - prostě úžasné :)
    Obrázek navodí takovou krásnou atmosféru klidu a jara (byť jaro není pro mě moc oblíbené, rád něco maluju na motivy jara a jeho barev, i abstrakce) Je to krásné, zvlášť při výběru takového stylu hudby :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!