čtvrtek 14. března 2013

Inkoust - Lucerna v pražské uličce * Ink - The Prague Lantern


Minule jsem psala o svém zkoumání nové techniky perokresby. Dnes přináším nový obrázek, kreslený perem a inkoustem barvy sépie. Sépii jsem si vybrala, protože mám ráda tu retro atmosféru a patinu, kterou vytváří. Také jsem slíbila, že se zmíním o jiném druhu inkoustu, lepším než český Koh-i-noor.
Tím inkoustem je holandský ECOLINE značky Talens.



Do tohoto inkoustu jsem se prostě zamilovala. (Tuš Ecoline si můžete koupit na e-shopu Altamira ZDE).
Je s ním skvělá spolupráce. Je dražší než český - stojí 69 Kč, ale tady doporučuju opravdu nešetřit. Kvalita je znát. Tuš je řidší a pracuje se s ní jako s akvarelovou barvou, ale má bonus navíc, že můžete používat jak pero tak štětec. Barva se dá skvěle vrstvit jako akvarel, šrafovat,  ředit vodou - prostě cokoliv vás napadne. Plánuji si koupit různé barvy této tuše, protože se mi otevírají možnosti velké spolupráce s touto tuší. Především u kombinované techniky - mých oblíbených technik - akvarel, pastel, tuš, pero, štětec.....
Moje dcera mě také hodně inspirovala, co se týče kombinované techniky a pera. Připravuje si totiž portfolio ke přijímacím zkouškám na uměleckou školu na příští rok. Spolu vymýšlíme různé kombinace. Velmi mě inspiruje a já se ji snažím předat (když se ptá :) to, co už umím já. 
Takže už se těším až zrealizuji nové nápady....
Přeji vám také spoustu nápadů a energie na jejich realizaci!!!!
--------
Last I´ve been writting about my searching through new technique - pendrawing. Today I am bringing new drawing by pen and sepia ink. I like the sepia color because of the retro atmosphere and patina...
 I´ve also promised to talk about the new ink - better than czech Koh-i-noor. This ink is a dutch ECOLINE of the Talens trade mark. I simply falled in love with this ink. It´s very good cooperation with this ink. The work with this ink is similar to watercolor but with the bonus - you can use brush and pen too. You can make layers, crosshatch, dilute with water - whatever you want..I am planning to buy a various colors of ink because I see an open path to a big cooperation with this ink. Mostly in mixed techniques - my favourite techniques - watercolor, pastel and ink, pen and brush...
My daughter inspired me a lot with a mixed media and  pen. She´s preparing a portfolio for the entrance exam to the Art Secondary School next year. Together we think of various combinations. She inspiring me and I am trying to teach her (when she asks :) what I´ve learn till now. It´s great to have a young artist at home.
So I am looking forward to realize all the ideas.
I wish you a lot of ideas and a lot of energy for realization!!!

domácí ateliérové zátiší
home studio still life


8 komentářů:

  1. má lepší atmosféru než foto...

    OdpovědětVymazat
  2. Fabulous art..how I love the Prague-atmosphere you have captured...mysterious beauty!!OOOh..the inks sound fantastic..I would love that..so fun..for all of those techniques..sounds perfect to me!Thanks for sharing your wisdom!

    and how cool..to have a daughter-artist...very inspiring!
    yay!
    Beautiful post..wishing you a magical day!
    Victoria

    OdpovědětVymazat
  3. Beautiful! You have captured a wonderful atmosphere. This one will be gorgeous framed, can't wait to see more.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezkeeeee :))
    Prijd se podivat je mě a můžeme se nasledovat ?:)

    www.olivains.com

    OdpovědětVymazat
  5. dobré ráno eM v
    Miluji barvy svítilen .Horky a romantickou atmosféru.
    Gratulujeme!
    moje láska a políbil mě
    Christa-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vůbec mě nenapadlo, že může být takový rozdíl v inkoustu! Vzděláváš mě:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  7. Veľmi zaujímavá technika. Obrázok je krásny, vyzerá ako ilustrácia k poviedke :) A ďakujem za tip, ten tuš vyzerá naozaj dobre !
    Maj sa pekne :)
    http://behind-the-angelwings.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Opravdu jsem si tenhle Ecoline inkoust zamilovala - doporučuju :)....Měj se hezky!

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!