pondělí 23. července 2012

Letní kytice s chrpami

                                            "Summer Bouquet with Cornflower"
                                                                  pastel


Přeji všem krásný den při pondělku!


Léto máme v plném proudu a já aktuálně maluji letní kytice...Dnešní kytice do sbírky je malovaná pouze pastelem. Sice tomuto pastelu předcházela studie akvarelem, malovaná zvlášť, ale tu jsem zapomněla nafotit, takže nemohu přiložit. Ale možná ještě i tu studii upravím, takže z ní třeba bude další hotový obrázek :).. Při malování kytic složených z různých květin se mnohem lépe procvičuje kompozice než když maluji pouze jeden květ...Už při aranžování kytice a následném focení se snažím harmonicky sladit jednotlivé květiny různých barev a tvarů, ale není to vždy tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Ale čím častěji člověk aranžuje vlastní zátiší a kytice, dostane určitý cvik, a oko pozná, kdy jsou předměty či květiny v harmonii.
Jedna věc je dosažení harmonie a druhá, aby zátiší nebo kytice nevypadaly příliš uměle –
musí se dodržet určité napětí a toho se nedocílí dokonalostí, protože pohled na takovou kytici by po určité chvíli nudil....Jistě se to dá přirovnat i ke kráse ženy :), když je žena příliš krásná a není na ní nic nedokonalého, co by vytvářelo určité napětí, po určité době Vás pohled na ni začne nudit – otázkou je, jak krátká či dlouhá ta chvíle bude :-D.
Takže můžu jen doufat, že se při pohledu na mnou vytvořenou kytici nudit nebudete :).....

P.S.: Když jsem dnes otevřela stránky svého blogu, hned mě zaujalo číslo počtu zobrazení mého blogu – 1111 – krásné číslo – Děkuji Vám všem :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!