čtvrtek 28. listopadu 2013

Skicování a hotový obraz Psí dámy Barušky


Zdravím všechny milé návštěvníky mého ateliéru,

od té doby, co jsem se zabydlela v novém aťasu mám pocit, že musím dohnat všechno,
 co jsem zameškala a tak kreslím a maluju a maluju a kreslím :-)......
A v ateliéru trávím každou volnou chvíli, kterou si kradu, kde se dá.
Taky se mi nahromadily před vánoci nějaké zakázky, takže mám radost, že můžu tvořit pro své kamarádky a známé...Dělám hlavně skicy k objednaným obrázkům, zkouším a promýšlím, jak co bude fungovat, čím malovat atd...Tuto kreativní část, kdy mi zadaný obraz vzniká teprve v hlavě mám taky moc ráda, pak už jen ho uspokojivě dostat na papír :-)
Jedna taková maličká rychlo skica k objednávce je i tento psí fešák Matýsek, nakonec ji na finální obraz nepoužiju...ale aspoň jsem si ho načrtla uhlem...


Tím pádem na vlastní tvorbu a obrazy, které chci malovat čas nemám, tak jsem zase jen na rychlo načrtla skicu k novému obrazu, na který se časem chystám - je ze série Žena. Takových obrazů bych totiž chtěla namalovat více...uvidíme...


A jeden obraz na zakázku už je hotový a čeká na dodávku pasparty na míru, aby mohl putovat ke své majitelce Haničce - Psí dáma Baruška.


A maličký postřeh z mého nedělního působení v aťasu, který jsem si zapsala mezi jinými do deníku. 
Ne že bych si chtěla hrát na nějakého básníka, spíše jsou to opravdu útržky myšlenek, které pak někdy třeba zapracuji do obrazů:
Melancholický listopad pláče a jeho slzy stékají po okenním skle, tuší, že už brzy se zastaví na své pouti zakleté v mráz.....


A ještě bych ráda připomněla moje stránky, kde je ucelená galerie mých obrázků,
které jsou roztříděné podle námětů:

Krásný konec listopadu Vám přeje eM.





13 komentářů:

  1. Můžu se zeptat, ty máš nějakou uměleckou školu? Tvoje díla jsou opravdu zdařilá, líbí se mi úplně všechno, řadím do oblíbených. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zeptat se můžeš :-), ne nemám uměleckou školu, jsem samouk, takže se vlastně pořád učím :-D....Moc děkuji za pochvalu, moc mě to těší!!!! Jsi vítána!

      Vymazat
  2. Baruška se Ti fakt povedla!! Už se nemůžu dočkat mých kluků!! =D a ta Žena je nádherná, myslím, že se stanu Tvou pravidelnou zákaznicí ; )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó děkuji moje milá :-), na kluky se vrhám zítra, ať to stihnu všechno včas na ty vánoce, sama jsem zvědavá jak mi to půjde, ale udělám maximum,aby se Ti líbili :-)).....Jsem ráda, že se Ti líbí i ta Žena, i když je to taková rychlovka a budu ji rozpracovávat později....Je mi velkou ctí, mít takto uznalou kamarádku a zároveň zákaznici. Jsi nejmilejší! :-D

      Vymazat
  3. Ty jsi úžasná. No umělkyně! Nádherné jsou tvé výtvory. Jen obdivuji...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko červenám se a strašně moc děkuji za tak krásná slova, která mě moc těší a zároveň jsou motorem pro ty moje výtvory....Měj se moc krásně!!!!

      Vymazat
  4. Moc krásné.. přiznávám se, že mě to rozplakalo.. vždyť víš.. ;(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje Zlatá Enko, to je mi líto, já vím, tolik pejsků tady vyvolává v Tobě vzpomínky a čerstvou bolest....já pana Arčího zdravím do nebíčka a Tobě přeji ať je Ti dobře a malý Ferdásek vykouzlí u Tebe úsměv!!!!! A děkuji!!!!

      Vymazat
  5. Marcelko máš mé vřelé díky, jsem ráda, že jsi to byla ty, která mi mého zlatého miláčka nakreslila :) mám z toho velkou radost. Zřejmě Tě v budoucnu využiji tentokráte na portrétování Spajkáče pro neteř k narozeninám, ty má až v srpnu. Teď tě honit k Vánocům nebudu určitě toho budeš mít více než dost na práci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko já děkuju za tak milá slova, moc mě těší že jsem Ti udělala svým tvořením takovou radost....to víš, teď to mám před vánoci hektické a musím stihnout dodat včas objednané věci pro Ježíška :-), ale jinak se na mě můžeš kdykoliv obrátit :-)

      Vymazat
  6. Skica ženy se mi velmi líbí, ta modelace těla je velmi pěkná :-)
    Psí dáma je prostě perfektní, zákaznice musí být opravdu spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet moc děkuju, já jsem ráda, že Tvé oko shledalo tu mou ženskou skicu přijatelnou, to víš já ji vidím přece jen kritickým okem a opravdu jsem ji uklohnila rychle a hlavně se těším až si s tím více pohraju pastelem :-)....Moc mě těší, že se Ti psí dáma líbí. Měj se hezky!

      Vymazat
  7. wow!!!2 lovely dogs and a wonderful woman body!!!Congrats for your super great work.I love all!!!!
    Best wishes and hugs
    Christa

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!