úterý 2. července 2013

Fotky z ateliéru - Studio photos


Zdravím všechny mé milé čtenáře,

dnes mám pro Vás nějaké ty fotky z mého ateliéru - jak mimo domov, tak z toho domácího. Jak to z fotek vypadá spíš než já úřaduje v ateliéru kočičí slečna Eša. Ale ne - momentálně je můj domácí koutek "na hromadě" vzhledem k tomu, že místo abych se oháněla štětcem a temperami nad plátnem či papírem, tak se v bytě oháním štětcem se syntetickou barvou a natírám okna :-) - což je můj aktuální "umělecký" počin....
Ale natírání mě baví stejně jako malovat, krásně si přitom vyčistím hlavu (trochu více než při tvorbě:)....
Každopádně, když už se dělá "binec" člověka to donutí udělat následně tak nějak celkově pořádek. A tak když vidím své složky s kresbami na jedné haldě věcí, říkám si, že je třeba udělat si takovou "retrospektivu" - prohlédnout si svoje díla minulá a rozhodnout, kam budu svým tvořením směřovat.
Ráda bych některé svoje věci namalovala znovu jinak a lépe, protože se mi zdá, že motiv byl pěkný, ale zpracování mělo chyby....
Každopádně moje Múza či Múzák se asi na chvíli přestěhoval z mého ateliéru k dceři do pokoje - protože ta chrlí jeden obrázek za druhým....No, ale kdo by chtěl přebývat v ateliéru, kde hlavním motivem je natírat okna, že. Nicméně jsem potkala nějakou Múzu i na dni otevřených dveří Střední umělecké školy v Ostravě, kde jsme se byli s dcerou a celou rodinou podívat. Takže už zase začínám se svým Múzákem komunikovat a mám v hlavě pár nápadů, které bych co nejdříve chtěla hodit na papír. Jestli to jsou jen nápady anebo se z nich stane něco víc, to ví asi v tuto chvíli jen ten Múzák čili Bůh :-D....
A co Vy a Vaše letní počiny - malujete nebo spíš natíráte nebo lenošíte :-)?
Krásné letní dny Vám přeje eM

P.S. I am very very sorry my English speaking friends - I am not able to write in english now, so many thoughts and so little time. Please stay tuned still :-)


Lizzy loves pencils and color pencils and other art tools - maybe it smells good to her :-) 

Eška miluje tužky, pastelky, pastely i ostatní umělecký materiál, asi ji to hezky voní :-)

A kde si Eša ustele? Na mých referenčních fotkách a pastelkách, jak jinak..:)
And where does Lizzy sleep? On my reference photos and color pencils, how else....:)


4 komentáře:

  1. Super beautiful photos of your art studio and pencils and Lizzy..such a gorgeous and sweet little cat! My dog also loves the pencils..always tries to take them ha ha!Your Lizzy is incredibly beautiful..so lucky! Wishing you a fantastic summer! Beautiful art as always!
    Victoria

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very much Victoria for your kind comment!! As I can see not only my little blue has an artistic sensibility :-D so your dog :)...Lizzy is our cutie, she likes to be a photomodel....:) I hope you have a great summertime too!!! Hugs to Canada!!!

      Vymazat
  2. Krásna mačka. Tvoje pastely pri nej prežijú? Lebo keď sa môj pes dostal k mojím, veľa z nich nezostalo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :). Já se taky divím pokaždé a pokaždé nervózně kontroluju, když si ustele přímo na krabici s mými prašnými pastely, jsou sice chráněné malou pěnovou textilií z originálního balení, ale i tak - asi Eša málo váží:). To kdyby je zalehl náš pětikilový kocour tak je po nich :-)

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!