sobota 9. listopadu 2013

Ranní Ostrava

Listopadová Ostrava má svou pochmurnou a melancholickou poetiku, která je mi velmi blízká, protože původně pocházím ze Slezska. Fotky jsem pořídila dneska mobilem.
 Já, která vždycky opovrhovala chytrými technologiemi 6 v 1 a uznávala jen samotné fotoaparáty.
Ale nadarmo se neříká: nikdy neříkej nikdy. Brašnu se zrcadlovkou opravdu nemůžu brát všude kam se vrtnu, ale všude může být něco, co mě zaujme či se mě vnitřně dotkne tak, že mám potřebu to zachytit čočkou. A tak jsem vděčná za svůj přechytřelý telefon, který má velmi kvalitní mp3 přehrávač a relativně slušný foťák.
Dnes tedy v hlavní roli ostravské ráno a východ slunce nad "Sýkorákem". Procházka podzimním ranním oparem byla moc fajn a s odstupem několika hodin musím říct, že z hlediska počasí to byl nejhezčí moment dne, protože pak už slunce zmizelo a bylo sychravo a deštivo. Jinak jsem samozřejmě měla jiné fajné zážitky neb jsem si užila báječný shopaholický den s kamarádkou Enkou v Karolíně :-))
Ale myslím, že fotky vyjadřují víc než tisíc slov o nich, - tak ať se Vám líbí.
Krásný sobotní večer přeje eM!









11 komentářů:

  1. Sýkorák mám moc ráda... Je to místo s geniem loci. Ale to má pro mě i Ostrava jako taková... Často smutním, že s sebou nemám foťák a se zrcadlovkou se mi tahat nechce.. už jsem si zkoušela i půjčovat kompakty, ale to můj problém neřeší, protože to mám stále pocit jako bych byla bez foťáku a telefon to zvládne stejně, že... A tak jsem vděčná aspoń za tu možnost telefonu. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím Ostrava má výrazný genius loci a dost mě štve, že ji ti, co ji neznají podceňují anebo se mluví jen o tom smogu, ale ne už o nádherných architektonických stavbách atd.....dneska jsem tou atmoškou byla unešená a byla jsem fakt ráda, že mám ten chytrý mobil, že je to pro mě řešení, i když pro mě prostě dělat "umění" mobilem je trošku "nestandartní", ale jde o to zachycení okamžiku a jak píšeš, je mi to pak líto, že to nemůžu zachytit. Kompakt jsem dala dceři, občas si ho půjčuju, když někam jedu, ale zas musím na to myslet...,ale mobil prostě je po ruce pořád :-).

      Vymazat
  2. Áááách to nádhera. Eminko ty jsi hotová umělkyně. Úchvatné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko děkuji mnohokrát, jsi moc milá!! Těší mě, že se Ti ty náladovky líbí!

      Vymazat
  3. :D krásné fotky milá eM, že ta naše Ostrava dokáže být krasavice, co? A já si myslím, že sebelepší foťák je ti na nic, když nemáš to správné umělecké oko a cit pro krásno. A to Ty právě máš! Až Ti to závidím, samozřejmě v dobrém :o)))
    A dnešek byl megasuper, parádní sobota!!
    Mmch, v kolik si prosím tebe vstávala, žes toho tolik stihla? :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Enko, to mě těší. Jo jo ta naše Ostrava umí :-). Svatou pravdu díš, ani sebelepší mašina nenahradí oko a cit. Jsem ráda, že to mobil dokázal zachytit......Tyhle soboty opravdu nemají chybu a vůbec by mi ani nevadilo, kdybych nic nekoupila už jen to čuchání a očumování a chechtání se s Tebou stojí za to.....až jsem málem vysublimovala hihi
      No radši se neptej - v sobotu vstávat v pět je vražda, ale jinak bych to fakt nestíhala :-))

      Vymazat
  4. Fotografie jsou nádherně melancholické, k takovým fotkám já tíhnu :-) Vůbec bych nepoznala, že jsou pořízeny mobilem, z fotek jde vidět, že Ostrava je velmi krásné město! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Anet, jsem ráda, že jsme podobně naladěny, mě nějak ta melancholie prostě oslovuje :-)...a jsem ráda, že není poznat, čím jsou pořízené - bod pro můj telefon :-D. Ostrava umí být velmi krásná, když pomineme to ovzduší...

      Vymazat
  5. Nádherné fotografie! Jak jsem mohla opomenout tento blog??? Krásné kresby, fotografie, výtvory.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko vítej v mém ateliéru :-))) a děkuji moc za milá slova, jsem ráda,že se líbí!!!!!!!!

      Vymazat
  6. človek by ani nepovedal, že sú z mobilu, tak sú krásne. ale šikovný fotograf spraví také s hocičím a to ty rozhodne, Marcelka, si :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!