středa 25. června 2014

Návrat k sobě.....Back To Myself



Zdravím Vás,

po dlouhé (aspoň mně se to tak zdá) tvůrčí pauze (i zde na blogu), kdy jsem neměla tužku ani pastel natož štětec v ruce, se opět vracím k sobě....a k tomu, co miluju nejvíce - k tvorbě....
Pauzu si vynutil život sám, ztráta ateliéru a totálně překopaný život jaksi kapacitně tvorbě nefandil...
Nicméně je třeba jít dál, šoupnout všecky prožitky a emoce do barev...Mám velkou chuť tvořit, obout se do toho, už pořádně, bez kompromisů, bez rozptylování...a pak vidět, co z toho vyjde.
Ale často není kapacita ani teď.
Pořád něco hledám tužky, papíry...věci jsou stále na cestě, ale začínají se usazovat.
Svůj tvůrčí "stan" jsem rozbila přímo v mém obýváku, už to není obývák - je to ateliér.
Chcete přijít na návštěvu? Tak, prosím, vejděte rovnou do ateliéru, obývák je pro mě zbytečný luxus :-D...


Omluvte prosím tvůrčí chaos, občas kvůli Vám uklidím, ale nečekejte vyleštěnej nábytek nebo prázdný stoly a úhledný štosy...
Ale jste vítáni, Vy všichni lidi dobré vůle, snivci a kreativci, lidé okouzleni Múzami, všichni kdo maj oči a nebojí se dívat!





pracovně čtecí zátiší, kocourkům se v mém aťasu líbí hodně.....


Ale nedá se úplně říct, že bych za tu dobu dvou měsíců, kdy se mi začal život převracet naruby a navracet se ke mě samé, nic nedělala.
Hodně jsem fotila, opravdu hodně, stihl se mi i pokazit objektiv a stihli mi ho v Olympus servisu i rychle spravit, koupila jsem si malý tripod stativ - malou ohebnou "gorilku", jak mu říkám.....
Takže jsem zahájila novou éru ateliérových fotek makra, ven se mi s tripodem moc zatím nechce, byť je malej a šikovnej !-)....
Našla jsem si také moc milou tiskařku, která mi vytiskne reprodukce mých prací a fotky. Je dobré si občas na "živou fotku", ač nevytvořenou chemickou cestou, ale vytištěnou laserem, sáhnout :-)....nějak se nám v tom virtuálním světě stahování ztrácí hmotné hodnoty !-)


A začala jsem pěkně piplavou práci barvičkama na sklo a tvořit obrázky do okna...tzv. lapače světla :-)....vlastně pořád něco dělám.
Dělám, i když nedělám, v hlavě se rodí nápady, někdy mi nedají spát a musím vstát a zapsat je, abych je nezaspala. Notes plný nápadů..., ale kde ukrást ten čas.
Ale uvědomuji si, že tvorba je něco, co mě dělá úplně nejvíce šťastnou a toto vědomí je asi nejvíc - drží nad vodou a kolikrát se člověk diví, odkud ten pramen vyvěrá, ale musí, potřebuje u něho být a z něho pít.

Mandala Koloběh života
- celý jeden životní okruh se uzavřel, už není kam se vrátit - jen k sobě samé....

Taky jsem začala více fungovat na fleru, přece jen bych si ráda jednou splnila svůj sen a svou tvorbou se i chtěla živit, v rámci možností......
Potkala jsem tam spoustu nových inspirativních lidí, opravdových umělců a kreativců v pravém slova smyslu.
Začala jsem tam psát taky takový mini-blog...holt nemoc z blogování :-D
více tady

Shelly projevil velké umělecké cítění, mám co dělat, aby mi neroznášel tlapkami barvu,
všechno ho zajímá, dokonce mi roznáší pastely po bytě....už jsem našla kousek pastelu i ve své posteli :-D
prostě bohémská kočičí domácnost....a jaký je to manekýn :-)

kočičky všude - živé i na obrázcích nebo fotkách a všude pastely....

Tak ale teď místo vypisování, musím jít zase něco "dělat". Tak mě omluvte za stručnost - Múzy si dávaj kafe u mě v "obýváku", běžím je uctít......:-)

Mějte se krásně a přijďte zas, budu se na Vás těšit!


9 komentářů:

  1. Dokonalé!! Tak nějak jsem si to představovala :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatíčko, tak to jsem ráda, že jsem Tvé představy naplnila :-))), a brzy u mě v aťasu!!!! !-D Jsem moc ráda, že se Ti tu líbí fakt!

      Vymazat
  2. Velice by se mi líbil právě ten první. Kvůli odrazu světla od okna se "zaskleného" obrazu obávám. Jakou technikou je namalován?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, rozumím Ti a máš pravdu, ty odrazy skla nejsou vždycky vončo.....takže by to šlo na plátno, jako tento obrázek, nemusí se to rámovat, ale může, ale sklo už ne....tento je malovaný temperou, nicméně spíš bych malovala akrylem pro Tebe, pokud bys raději něco podobného, eště dopilujeme a domluvíme detaily, s tím rozměrem to tedy bude ještě zajímavé, tak velké rozměry se špatně shánějí....však písnu...v klidu porozmýšlej svoje představy a nějak to zrealizujeme :-D, pokud na to ovšem moc nespěcháš, chce to trošku času utřepat ideu a pak realizace...:-)

      Vymazat
  3. Wow..what a super magical journey into you world...truly beautiful images...I love them all...gorgeous cat with your artwork..stunning! I also love the very first photo of your colorful art draped in sunlight and shadow..exquisite! You art is always powerful and amazing..thank you for sharing !
    Victoria

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very much Victoria for your kind words and so much for such compliments! I am so glad you like it!!

      Vymazat
  4. Zdravím! :-)
    Malba na sklo se mi velmi líbí, asi to též zkusím a své okno v pokoji si pomaluji secesními ornamenty.
    Pozdravuj své umělecké kočičáky ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet také zdravím, já i kočičáci děkujeme :-D.....určitě to zkus, secese je na to jak dělaná :-D na oknech to vypadá efektně...

      Vymazat
  5. Malování na sklo je pro mě také zajímavé , ještě když vzniklým ornamentem prosvítá světlo tak tím dílko na okně ještě více vynikne :-) Plechovky či sklenice se štětci nám také dělají spolu se stojanem z pokojíku poloviční ateliér, akorát tam místo čičin létá andulák :-D Jinak děkuji za komentář :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!