čtvrtek 24. října 2013

Vítejte v mém novém ateliéru!

Welcome to my new studio!


HEURÉÉÉKA!!!!!!
Nemůžu si odpustit to zvolání. 
Konečně Vás mohu pozvat na návštěvu do mého nového ateliéru. 
Ještě stále piluji některé detaily, ale už mám ten nejhorší binec za sebou.
Teda řeknu Vám, dokud člověk o něco nepříjde, byť na krátkou dobu a dočasně, neuvědomí si do důsledku, jak to je pro něho důležité, řekla bych až životně důležité.
Mít prostor jen pro sebe, kde se oprostím od každodenních starostí a vůbec od všeho a pohroužím se jen do sebe a své tvorby je takto životně důležitý. 
Čerpám v něm sílu a klid pro další život a povinnosti, a dost často při tom i něco vytvořím....
Teď mi nastala hned z několika důvodů dost hektická doba a já ještě k tomu na chvíli svůj útulek ztratila, abych mohla vybudovat nový - bylo to znát.
A tak si možná dovedete představit jaké blaho cítím, když už mám všechno srovnané na svém místě a už jen si tak piluju detaily.
 Všechno je už natolik srovnané, že se chci tento prodloužený víkend po hlavě pustit do tvorby - absťák mám už neskutečný :-))
Navíc mám zakázku malovat jednu krásnou psí dámu, takže se na to těším - je fajn mít před sebou cíle a vyhlídky....

Takže otevírám dveře a můžete nakouknout do několika koutů mého zbrusu nového ateliéru.
Další fotky budou přibývat, jak budu svůj prostor vylepšovat.
 Zatím jsem si ateliér, ač jedna místnost,  tak nějak vzdušně rozdělila na prostor pracovní - stůl, stojan, na prostor odpočinkový - gauč, a na koupelnu (umyvadlo umístěné přímo v ateliéru je velmi praktická věc :)....

Obraz Elišky má své nepostradatelné místo v mém ateliéru, 
aby mi byla co nejblíž a z nebíčka dohlížela na mou tvorbu

Pracovní část - stojan

Ateliérový obývák aneb odpočinková část :-)

A obraz za oknem, který malovala Večernice na obloze....

Krásný den Vám všem!!!


17 komentářů:

  1. Marcelko gratuluji, ať se ti tam dari ;) Psi dama od vcera zvraci, dnes k veceru jdeme na veterinu. Doufam jen, ze to neni predzvest konce :'( nervy na dranc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani díky moc za přání!
      Ježiš to mě tak mrzí.Držím Vám pěsti a doufám, že to tedy není ta předzvěst, jak píšeš. Dej pak vědět, jak vám je až příjdete od veta, co řekl...Drž se Hani, je to náročné, já vím :-/. Moc na Vás myslím holky!!!!

      Vymazat
    2. Marcelko tak celkem uspokojivé zprávy mám. Strašně se mi ulevilo. Barunka chytila nějakej střevní virus. Dostala 2 injekce a do zítra by se jí mělo ulevit. Ještě musíme v pátek a v sobotu na další. Kdyby se to nechalo být, tak by jí to pravděpodobně usmrtilo. Je strašně vyčerpaná, sotva vyšla schody domů, ale povedlo se mi dostat do ní 2 piškoty...

      Vymazat
    3. Hani to se mi tak ulevilo a věřím, že Ti spadl kámen ze srdce, držím Barunce pěsti a o víkendu budu dělat její skicy, tak na ni budu intenzivně myslet :-)....Je chuděrka asi už oslabená, že se o ni ten virus pokusil, tak Vám přeju pevné nervy a ať to zvládne...a 2 piškotky - to je úspěch!!! Jen tak dále holky!!! Užijte si pěkný víkend, i když musíte na injekce...

      Vymazat
  2. Tedy, zlatíčko, to je krádsná návštěva :))
    Ateliér máš krásně zařízený, moc se mi líbí obraz Ešky vedle hortenzií. Odpočinková část je nepostradatelná, bay si člověk pěkně vypil čajíček a popřemýšlel na rozpracovaným obrazem :)
    A Večernice je skvělá malířka a hodná, že ti tak zpříjemňuje výhled :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá Nikolko, děkuji, jsem moc ráda, že se Ti návštěva u mě líbila!
      To zátiší s Eškou vzniklo náhodou při uklízení a taky se mi moc líbilo, že jsem ho musela cvaknout :-)....gauč prostě v aťasu nesmí chybět :-), ono to postávání u stojanu je docela někdy náročnější a takhle si uvařím ten čajík, dumám a natáhnu si nohy :-).....Přeji Ti krásný víkend!! A přijď zas!

      Vymazat
  3. veľmi peké a útulné, tam sa bude skvelo pracovať :) veľa zdaru teda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Zuzko za přání, už se sama nemůžu dočkat až započnou práce na tvorbě :-)

      Vymazat
  4. Zdravím :-)

    Ateliér je nádherný, určitě bude radost v něm pracovat a věřím, že v něm vytvoříš ta nejlepší díla:-) Na psí dámu se velmi těším .
    A Večernice je stejně skvělá umělkyně jako Ty :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anet, díky moc, doufám, že se ta díla podaří :-)
      A je mi ctí, že přirovnáváš mou tvorbu k té od Večernice !-D.
      Ať se máš hezky!

      Vymazat
  5. Krásný ateliér. Musí být radost v něm tvořit. A ta odpočinková část je skvělý nápad, to bych se tam zašila na celý den a nikdo by mě už neviděl:-) Těším se na další tvou tvorbu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veri díky, jsem ráda,že se Ti líbí, já jsem do toho prostoru úplně zamilovaná :-)..navíc to fakt i u mě funguje jako zašívárna a kolikrát třeba nemám sílu nic tvořit, ale jen sem jedu po práci utřídit si myšlenky a spočnout, i taková hodinka mě nabije energií :-) Měj se hezky!

      Vymazat
  6. anooo! Marcelka, teším sa s tebou, že už máš hotovo, vlastná skrýša, kam sa človek môže utiahnuť je dobrá vec. prajem ti, aby sa ti tam krásne tvorilo a aby tam vzniklo veľa krásnych obrazov, či brošničiek. úplne ťa vidím na tom gauči, ako oddychuješ so šálkou čajíčku, či kávičky a sleduješ divadlo prírody za oknom:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Suzi díky, moc těší mě, že tu radost můžu s Vámi sdílet :-)
      To víš, že budu tvořit teďka jak utržená z řetězu - vánoce za dveřmi, je třeba se na ně rukodělně připravit!! Ten gauč fe fakt nezbytnost !-))

      Vymazat
    2. No a šotek mi tady pěkně řádí v tom komentáři !-))

      Vymazat
  7. Krásný ateliérek,přeji spoustu krásného tvoření a hezký víkend!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Very beautiful your new studio!!!!Wish you much fun inside-)))
    Love
    Christa

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!