středa 2. října 2013

Ateliér dočasně uzavřen z důvodu stěhování


 Studio temporarily closed due to migration


 Jak jsem už avízovala, čeká mě období změny – změny mého tvořícího působiště..
Ateliér už mám přiklepnut, jen se nám klasicky táhnou úřednické oficiality. Nicméně už začínám pracovat na svém novém útočišti.
Předminulý víkend jsem už začala  uklízet nové prostory.Tento víkend mě zastihl v posteli s bacilkama, takže jsem musela další aktivity přerušit....
Ačkoliv je to celé moc radostná činnost - plánování a chystání - tak úklid mě teda zmohl...
Jasně, určitě jsem nečekala, že dostanu hotovou místnost připravenou k nastěhování a tak jsem povolala svou úklidovou četu (rozuměj své dvě ruce a úklidové pomůcky:-) a začala drhnout a větrat místnost, ve které už se nějaké ty roky nepřebývalo..

Před vpádem úklidové čety 
 before cleaning

úklidová četa připravena k boji
cleaning crew ready to fight

Na konci tohoto úkolu hodného Hérakla, neb tomu úklid Augiášových chlévů šel dobře, jsem cítila velké zadostiučinění, že je místnost čistá a voňavá od přípravků, ale já byla vyčerpaná a půl dne smrkala a kašlala nadýchaný prach...
po boji - čistý a připravený na zabydlení
after fight - clean and ready  

Samozřejmě nechybí ani plánek budoucího ateliéru. Spíchnutý jen tak – žádné stínování nebo modelace !)...mám uklizeno, změřeno, vize už je hluboce usazena v hlavě a teď se teprve věci začnou hýbat – a to doslova.....


Řeknu Vám je to moje první stěhování po mnoha letech, co jsem se konečně usadila v našem domově.
V mládí jsem byla s mužem expert na stěhování - naházet náš skrovný majetek do krabic od banánů a jupíí třeba přes půl republiky...
Ono slovní spojení „zapustit kořeny“ je někdy doslovnější než si sami myslíme.....
Ale já mám změny ráda, život je prostě změna, pokud jsou to samozřejmě změny k lepšímu, že :-).
Co se týče nového ateliéru, je to jednoznačně změna k lepšímu. Splněný sen!
Konečně si můžu vytvořit svůj prostor úplně podle sebe, dosavadní ateliér jsem přece jen sdílela s jinými lidmi a tak to bylo hlavně o přizpůsobování se, ale teď to bude vše jen v mé režii :-)) Hurrá....třikrát hurá...

A díky tomuto se teď má tvorba na chvíli omezí na „prostorou instalaci“ :-)....
Musím ale přiznat, že mi kreslení a malování strašně chybí. Celý měsíc září jsem neudělala ani čárku...Ze zkušenosti už vím, že i taková tvůrčí pauza je celkem přínosná. Ale už jsem neodolala a sedla si aspoň chvíli doma, ve svém koutku nemám možnosti k nějakému malování a tak mi musí stačit sednout si ke stolu a něco si kreslit...Nakreslila jsem si malý podzimní bukový lístek...abych si zase připomněla jaké to je, když pod rukama „roste“ něco nového....


použila jsem umělecké pastelky a obyč skicák...


Mám totiž neskutečně ráda tu podzimní hru barev a teplou paletu, kterou příroda momentálně používá.
Každý rok si musím pár lístků nakreslit, ať už akvarelem nebo jinou technikou. Teď mě ještě láká právě akvarel a pastel, protože vím, že barvy budou zářivé a jiskřivé :-)

beech leaf

Takže doufám, že se brzy všechno pohne správným směrem, zvířený prach v mém novém ateliéru se usadí a já konečně začnu pracovat u stojanu, abych Vám tady zase mohla přednést svou práci..

Mějte se zatím krásně!!!

vybraná paletka pastelek
color palette

Kdo to sedí na malířově židli?
Malý modrý Shelly, začíná projevovat umělecké cítění :-)
Who´s sitting on painter´s chair?
A little Blue Shelly, he is starting to show an artistic sensibility :-)




21 komentářů:

  1. Zdravím :-)
    Ten prostor pro vybudování budoucího ateliéru vypadá velmi dobře, učarovalo mi to krásné velké okno, které místnost prosvětluje:-)
    Kresba listu je nádherná, také miluji barvy podzimu, vše je nádherně barevné a přímo láká ke kresbě, k malbě či nafocení úžasných fotek.
    Společnost tak krásné čičiny bych si také nechala líbit, nevím, jestli je to pouze fotkou, ale trochu mi připomíná ruskou modrou anebo je to britská modrá? Tyto dvě rasy se mi trochu pletou :-)
    Přeji ti, aby se všechny úřední formality vyřídily co nejdříve a by sis mohla svůj ateliér užít naplno :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anet!
      Díky :-). To okno je skvělé, je na straně kde svítí slunce jen brzy ráno a pak už ne, takže ideál a bude skvěle osvětlovat stojan :-)
      Jsem ráda, že se Ti líbí lístek, právě ještě jsem moc nefotila a už je to tradice, že dělám hlavně fotky listů a tak, snad to ještě stihnu, každopádně určitě chci i kreslit další lístky...
      Vůbec se nepleteš, ono se to totiž plete i mě :-). On je Shelly britský modrý, ale zatím spíš vypadá jako rusák, rusáci mají zelené oči a protáhlý úzký ksichtík, za to briťáci mají vesměs oranžové očka a hlavně ty jejich "skřaně", nevím jak to říct jinak :-) a mají velkou kulatou hlavu. Shelly má zatím vybarvené očka, spíš je má teda do zelena, tak já nevím, jak se ještě vybarví :-D..
      Díky moc za přání, tak mám novinku, smlouva už je podepsaná, už je to konečně moje - teď ještě zvládnout ten přesun věcí :-))
      Měj se moc hezky!!

      Vymazat
  2. Shellínek pomocníček :)) být tebou, zkusím javorové listy, ty vybarvují úžasně a na nich by ses vyřádila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi čteš úplně myšlenky i činy :-D, zrovna jsem si donesla domů malý překrásně vybarvený javoráček, to víš, že se vyblbnu, to mám na tom podzimu ráda, ty barvy :-))

      Vymazat
  3. hi dear eM
    Přeji dobrý start do nového ateliéru!
    Na záložce zorafises je kouzelné!
    Mnoho polibky a dobrý měsíc
    Christa-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dear Christa, thank you very much!!! :-) I wish you too a nice month! Hug to you and your cats :-)

      Vymazat
  4. On je fakt nádherný. Je mi líto, že nemůžu komentovat ateliér, kvůli Tvému kočičákovi mi totiž došla řeč - ten kocour je vážně kus!! ;) =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatínko vítej v mém ateliéru :-), vidím že fb zapracoval viď :-D...No jo já jsem z toho kocoura taky hotová - je to kus, ale s tím jeho apetitem bude za chvíli větší než náš pětapůl kilový Macek, je to Otesánek, ale úžasně fotogenický a mazlivý :-))

      Vymazat
    2. A nechceš ho někdy vzít s sebou? Že by Ti dělal garde ;)

      Vymazat
    3. To víš že bych Ti ho nejraději někdy dovezla ukázat, plyšáka jednoho .-) on by zvědavý určitě byl, kdybychom ho vzaly na oběd tak by byl spokojený, ale to bychom pořád dělaly ťuťuňu a kosmetická témata by stála :-)))

      Vymazat
    4. Anebo by se do debaty aktivně zapojil =D

      Vymazat
  5. Marcelko přeji zdárné stěhování do nového a pěkné zabydlení. Lísteček je moc parádní. Budu se těšit na nové výtvory z nového prostředí. snad už se Ti povedlo vyhnat bacila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko díky moc, doufám, že to stěhování o víkendech zvládneme, vlastně jen o dvou nedělích jéjé :-)...bacil už to pomalu se mnou vzdává, utopila jsem ho v zázvorovém čaji :-)....A samozřejmě určitě tušíš, který výtvor bude jako první namalován v novém ateliéru - ano Baruška :-)

      Vymazat
  6. Kocourek je úžasný! Lístek je moc pěkný - asi si taky budu muset nějaký po delší době zkusit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Kocourek taky děkuje :-)...Jsem ráda, že se lístek líbí, i to že jsem si na něj konečně udělala čas, doufám, že přibudou i další...Určitě vyzkoušej..

      Vymazat
  7. Marcelka, ja verím, že sa podelíš aj o fotky hotového! veľmi sa teším s tebou, že máš vlastný priestor na tvorenie. list je krásny, ja som vždy fascinová, ako príroda maľuje, tá hra farieb je asi jediná vec, ktorú mám na jeseni rada. ok, kecám, mám rada aj to, že si môžem obliecť svoj jesenný kabátik a že mi nie je horko ako koňovi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Suzi, určitě se podělím i o fotky ze zařízeného aťasu :-), už se na to těším a moc jsem ráda, že to sdílíš se mnou.Díky moc.
      příroda je nejlepší umělec a my ji můžeme jen napodobovat, ale mám to ráda taky to barvení a lístečky a ano, přesně kabátek - už jsem ho dneska vytáhla ráno tady byla nula stupňů, brr, ale jeho červená barva mě zahřeje kdykoliv :-)

      Vymazat
  8. Tvůj ateliér Ti závidím :-) I toho kočičího pomocníka. A kresba listu je samozřejmě nádherná jako vždy, ta barevnost je přímo kouzelná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se jednou propracuješ taky ke svému ateliéru :-) Já si ho momentálně závidím taky, čekala jsem na něho strašně dlouho...Shelly je pomocníček to jo, tak žrát tužky a šlapat po kresbách, ale je to miláček :-)) Díky moc, jsem ráda, že se kresba lístečku líbí :) - ty barvy mě vyloženě bavily..

      Vymazat
  9. What a gorgeous cat..such a sweet soul..big eyes..lovely! and wow..your autumn leaf is fantastic..gorgeous and full of life and color....so magical! Thanks for sharing the studio and planning..wonderful! Love the pictures of your colored pencils too!
    HUgs friend...wishing you a fabulous day!
    Victoria

    OdpovědětVymazat
  10. stopped by to wish you a nice weekend-)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!