středa 10. dubna 2013

Tempera Abstraction No. 3


Po delší době zase nějaký obraz ze série abstrakcí temperou na malém plátýnku 20x20 cm. Zatím maluji temperami a celkově barvami málo, protože nemám trpělivost čekat až mi uschne barva...Ale na druhou stranu strašně ráda si hraju s barvami - míchám, kombinuju, prostě volná barevná tvorba bez omezení tvarem....
---
After some time here is a painting from the tempera abstraction series on a small canvas 20x20 cm. I paint with temperas or other medias a little for now, because I am not patient enough to wait untill the color will dry...But on the opposite I love playing with colors - mix, combine,  simply free color art without limitation of shapes...





19 komentářů:

  1. Mám ráda abstrakci. Ovšem je abstrakce a abstrakce. Nepochybuji o tom, že černá čára na bílém plátně nemůže nic vyjadřovat. Ale, já to neshledávám jako umění(umělci prominou). Tohle je ale jiné. Prohlédla jsem si všechny tvé abstrakce. Znamenité. Fascinující. Např. takové sky in flames, improvizace č. 5 či tempera abstraction(ale to bych tu byla do zítřka) jsou přímo mistrovské. Čímž ovšem nechci nijak zatracovat tvou ostatní tvorbu. Naopak. Bezpochyby oplýváš velkým talentem. Přeji mnoho inspirace(kterou jen záříš), realizovaných děl a úspěchů(platí i pro tvůj druhý blog :)). Můj názor je upřímný, věř mi :). Děkuji za milé komentáře. Jsem vděčná. Jsi milá, je to pro mne velmi motivující :) Přeji krásný den, týden, měsíc, rok, život, celý svět. :)

    PS: je mezi námi znatelný věkový rozdíl, doufám, že nevadí, že tykám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jane, za prvé: vůbec mi nevadí, že mi tykáš, aspoň se necítím tak stará :-D za druhé: moc si vážím toho, že svůj čas věnuješ tomu napsat mi komentář - milý, krásný komentář. Je to pro mě a mou kreativitu velké palivo :-D...Na abstrakci máme stejný názor ani se umělcům omlouvat nemusíš. Já s abstrakcemi laškuju méně, asi mám potřebu si těmi konkrétnimi obrazy dokazovat, že fakt umím kreslit :). Moc totiž neuznávám, když malíř maluje jen abstrakce. Na druhou stranu není jednoduché namalovat (aspoň pro mě) abstrakci barevně a kompozičně tak aby "lahodila" oku - třeba po téhle abstrakci jsem rozdělala druhou - a musela jsem doslova umýt barvu z plátna, vůbec se mi nedařilo...Je to alchymie :-D. Ještě jednou děkuji za krásná slova. Přeji Ti taky ať se Ti daří v životě, protože už z Tvého blogu je vidět, že jsi přemýšlivá mladá žena - takže Ti fandím!!!!

      Vymazat
  2. hI eM
    Oh....this is your work in smal canvas-)))
    You have right about colors.Other colors are not drying easy.I want to say that painting in small canvases are very entertaining, e???-))
    Very beautiful your Tempera Abstraction No. 3!!!!
    Vibrant colors full of energy!
    Bravo my friend!!!!
    kisses +hugs
    Christa

    OdpovědětVymazat
  3. Hezká kombinace barev, jako okno v dešti, ale svítí přitom slunce nebo odraz ve vodě. Mám ráda abstrakci, když jsem schopná si v ní něco najít, někdy to jde, někdy vůbec. Občas mám pocit, že umělec jen matlal bez rozmyslu, ale s největší pravděpodobností jen tomu obrazu nerozumím. Tady rozumím (po svém, samozřejmě) a to je příjemný :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc mě potěšilo, že sis v mé abstrakci našla to své - moc se mi líbilo, jak si popsala, co to v Tobě vyvolává. Já to mám s abstrakcemi taky tak, o to jsem náročnější, když je sama občas vyrobím. Potřebuju, aby mě oslovila - buď barevnou kombinací nebo kompozicí, aby mi navodila nějakou emoci nebo představu - jinak je to pro mě pouze prázdné mazání barvami :) Díky.

      Vymazat
  4. Já tedy také patřím mezi ty, které spíše přitahuje obraz něčeho konkrétního, nicméně tato abstrakce se mi velmi líbí :-), připomíná mi zčeřenou vodní hladinu s odleskem zapadajícího slunce.....

    OdpovědětVymazat
  5. Osobně také spíše preferuji obrazy něčeho konkrétního, ale tato abstrakce je velmi krásná, připomíná mu zčeřenou vodní hladinu s odrazem západu slunce ..:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Anet!! Velmi mě to těší, teprve s komentáři vidím, co může divák v obraze vidět :) a je to fajn číst....

      Vymazat
  6. Nádhera... sám miluju abstrakci! Poslední dobou mám nervy na pochodu, takže mi ani ty barvy nedovolí, abych se jich vůbec dotkl. Ale opravdu musím uznat, že máte krásně zkombinované barvy, je to nádherné! Já právě spíše, když je nálada, maluji radši abstrakci temperami, jelikož na konkrétní věci nemám ještě příliš zkušeností (tím nechci říci, že na abstrakci jsem přeborník, ba naopak, ale nějak mě víc baví uvolnit pocity pomocí barev, byť výsledek nemá nějaký hlubší smysl)
    Je to opravdu krásné, vyvolává to ve mně hřejivý pocit :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý večer!
    Tahle mě opravdu zaujala - mohu ji uvést (samozřejmě s patřičnými odkazy) ve své bakalářce? (Je sice spíš o focení, ale vychází z abstrakce, takže se mi tohle dílko moc hodí a i osobně líbí:)

    Díky,
    spoustu radosti z tvorby a další chuti do ní!!
    (Jo a kočičí kousky jsou také skvělé - už vím, jak těžké je zachytit velkou kočičí duši - našich kočičák se nenechá většinou ani vyfotit, natož nakreslit... na to jsem zatím moc pomalá:)

    s pozdravem Pejťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pejťo, děkuji moc za milý komentář :-). Velmi mě těší, že Tě zaujala moje abstrakce. Určitě ji můžeš použít ve své práci. Ráda bych si Tvou práci nebo její část někdy přečetla až budeš mít po zkouškách, pokud by byla možnost - umění jako takové mě hodně zajímá :)....S těmi kočičáky máš naprostou pravdu, náš kocour nemá rád focení a ani ho nemůžu pořádně nakreslit, ale moje modrá má zatím objektiv ráda, ale začínám mít pocit, že čím je starší, tím mi to focení trochu začíná "sabotovat" když vidí foťák a spousta fotek je rozmazaných..ale kočičí duše mě prostě stále láká ke ztvárňování :-D. Měj se moc krásně!! A přeji úspěch!

      Vymazat
  8. :-)
    Tak už je tam:) Až se s tím "dílem" doperu a budu-li se za něj nestydět, ráda dám k prostudování:-)
    Ano, kočičí duše... před několika lety bych tohle správně nechápala, ale po té, co mi charismatický bíločerný kočičák protnul život, je to nějaké jiné...
    přeji krásné dny, třeba konečně bez tolika kapek a s více sluníčkem, mnoho chuti do tvoření a další mile hezká dílka pro potěšení Tvé i nás sledovatelů:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeju Ti hodně energie k dokončení práce a budu se na ni těšit, určitě to bude zajímavé čtení :)...I když jsem měla i dva pejsky musím říct, že kočičí nezávislá duše je mi nějak bližší, i oni umí být přítulní a věrní a potěšit, ale umí taky nějak nechat žít :-D....Děkuji moc za přání a i Tobě přeji hodně sluníčka....a už musím pro Vás nějaké to nové dílko vyprodukovat :)

      Vymazat
  9. Ahojky,
    poslala jsem ti na emeverydaylife@... fotky k nahlédnutí a komentáři, budeš-li mít na ně chuť:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahojky,
    poslala jsem ti na emeverydaylife@... fotky k nahlédnutí a komentáři, budeš-li mít na ně chuť:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Přišla má předchozí zpráva o tom, že jsem ti poslala mail?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsala jsem Ti odpověď do mailu, omlouvám se za zpoždění.eM

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!